A3 A3 A3 A3 A3 A3 A3 A3 A3 A3

понедељак, 4. мај 2009.

TUTORIAL 3 - Okrugla kutija

3. DEO

Ofarbati unutrašnje strane bojom po izboru. Kad se osuši premazati lepkom, da bi sprečio krivljenje lepenke. Ako treba premazati 2 puta. Zatim farbati spoljnu stranu. Trik: pošto i spoljnu stranu treba premazati lepkom da se pesak ne bi krunio, a kako taj lepak treba da bude redji, može se koristiti boja za jaja. Razmutiti m
alo boje u malo vode i time razrediti lepak. Pažljivo premazati spoljnu stranu. Ostaviti da se dobro osuši i tek tada raseći deo za fijoke.

Ošmirglati ivice da budu ravne (pošto se one vide). Proveriti kako se uklapaju (ovo je najbolje uraditi tek nakon sklapanja kutije) i ofarbati obojenim lepkom. Zalepiti fijoke. Fijoke se prave na isti način na manjem kalupu. Presvući ih papirom u boji.

U sredinu zalepiti pregradu. Zalepiti gornji i donji deo. Prekriti peskom spojeve i ofarbati istom bojom kojom je farbana kutija. Na gornji i donji spoj može se naneti više slojeva peska (red peska, red lepka), kako bi jače držalo. Ubaciti fijoke. Ostaje još samo da se kutija dekoriše.

KRAJ

2 коментара:

Little Glory је рекао...

Odlicni su ti tutorijali, da znas da si me zaintrigirala ovim kutijala :) Mozda se i ja okusam u ovome!

A3-handmade је рекао...

Okušaj se slobodno, nije to tako teško. Kod kartona je često moguć popravni. Može se i krpiti i šmirglati lakirati.