A3 A3 A3 A3 A3 A3 A3 A3 A3 A3

петак, 24. април 2009.

TUTORIAL 2 - Okrugla kutija sa fijokama


2. DEO

Ako lepenka nije dovoljno velika
spojiti nekoliko komada kao na slici 13. Nacrtati krug i iseći. To će taman poslužiti za pregradu izmedju fijoka, pošto treba duplo. Malo ošmirglati da se dobije ravna ivica.

Iseći još dva kruga za gornju i donju stranu i još dva malo veća i zalepiti kao na slici 16, manji sa većim. Na jedan (veći krug) zalepiti kockice od lepenke (to će biti stopice), a na drugi ručku. Zatim te iste površne namazati lepkom i uvaljati u suv pesak. Ostaviti da se osuši.


Uzeti jedan krug, jednu fijoku, pregradu, drugu fijoku i drugi krug i spojiti zajedno, zatim izmeriti ukupnu visinu i iseći trake od lepenke: visina x 1 cm. Potrebno je 4-6 komada. Trake zalepiti za fijoke (slika 20), a skinuti gornji i donji krug i pregradu. Kad se osuši spoljnu stranu namazati lepkom i uvaljati u pesak. Vratiti na kalup i ostaviti da se dobro osuši.NASTAVAK SLEDI:

6 коментара:

Nena3110 је рекао...

Bila sam odsutna nekoliko dana, pa tek sada ovo vidim, savrseno je. Moracu da probam.
Hvala za komentare na mom blogu.
Kiss!

Phoenix је рекао...

Divan blog, tutoriali...sve...
Super!!!
LP
Phoenix

Renesansa је рекао...

Ovo je stvarno divno.Uvek su mi se svidjali tvoji radovi ali tek sada vidim koliko tu ,pored mašte i kreativnosti,treba i strpljenja,pedantnosti i preciznosti.Svaka ti čast i na radovima i na tutorialu!

A3-handmade је рекао...

Hvala vam zaista. Malo me kompjuter sprečava da završim tut, ali verujem da će se to brzo rešiti.

Nena3110 је рекао...

Hvala za komentar, ni sama ne znam kako zadrzavaju boju, u svakom slucaju, bolje, ako su zasticene od vazduha i jakog svetla. Zavisi i od vrste cveca, neveni su mi skroz izbledeli. Nisi na FB, na mojoj grupi je bila skolica...

A3-handmade је рекао...

Nisam još, imala sam malo tehničkih problema, ali uskoro nadam se. Odmah ti javljam čim bude.