A3 A3 A3 A3 A3 A3 A3 A3 A3 A3

недеља, 22. фебруар 2009.

Okrugla sa fijokama


4 коментара:

Pantagana је рекао...

Ova okrugla kutija, sa ladicama me bacila na pod!!! I sad se cudim kako nisam prije nabasala na ovaj blog.Mozes mozda prisapnuti kako si spjela oblikovati okrugle ladice i kako si rijesila nosace za njih?Svaka cast!!!

A3-handmade је рекао...

Hvala ti. Ova kutija je moj lični uspeh. Kad sam počela da je radim ni sama nisam znala kako će ispasti, s obzirom da je visoka 23 cm. Za okrugle delove korišćen je Hromo-karton,tj. karton od koga se izradjuju kutije za cipele. Trake tog kartona su mazane lepkom i motane oko plastične cevi (imala sam deo neke industrijske, ali i dobar lonac može da posluži). Namotano je 13 slojeva, što je ispalo dosta čvrsto. Svaka fijoka je posebno radjena. S obzirom da karton upija vlagu i da se zbog toga deformiše, sušenje je trajalo danima i to uz svu silu podupirača. Zatim je svaki krug presečen na pola za fijoke. Nosače sa strane sam morala dobro proveriti. Drvo je odmah otpalo, jer se krivilo od vlage, ali se teško moglo ispraviti kad se jednom zalepi. Tako da su upotrebljeni slojevi lepenke spojeni lepkom. Da se ne bi cela kutija deformisala, prvo su namazani i ofarbani sa spoljne strane i kad su se osušili lepljeni za kutiju. Na kraju ide farbanje i ukrašavanje. Prilično dug proces rada.

Pantagana је рекао...

Ma nema veze koliko traje proces kad je rezultat tako fantastican!!!Ja jos nisam uslikala kutijice za svasta nesto sto sam sama radila, ali nisu ni sluga ovim tvojima.Rezala sam debelu kartonsku cijev na koju budu tepisi namotani u trgovinama i pravila poklopce i dna od dascica skinutih sa gajbica od voca.Ali ove tvoje sa ladicama...Ma cak sam i muza natjerala da ih gleda!Hvala na detaljnom objasnjenju postupka :*

A3-handmade је рекао...

Hvala ti. Videla sam tvoje radove i zaista mi se dopadaju. Radovi su ti raznoliki i koristiš različite materijale što mi je posebno lepo. I ja volim da koristim stvari za "bacanje". Od njih se dobijaju tako lepi komadi. Stavi slike, biće mi zadovoljstvo da ih gledam.